Уебдизайн тенденции за 2023г.

Уебдизайн новости и тенденции за 2023г.

Време е да посрещнем новостите в продуктовия дизайн и уебдизайн. Както всяка година, така и тази се появиха нови тенденции, които е добре да бъдат включени в разработката на уебдизайн. Без значение дали ще създавате нов сайт или ще правите редизайн на вече съществуващ е добре да прибавите някои нововъведения в своят план за реализация. В тази статия ще Ви запознаем със седем от най-новите и най-добри тенденции за уебдизайн през 2023г.

 

#1 Повишаване на уеб достъпността:

През 2022г. се прие закон относно достъпността на уебсайтовете, според който всички бизнеси трябва да намалят бариерата пред достъпността, за да може хора, които имат зрителни увреждания също да разбират предоставеното съдържание. Ето и един пример: Ако във Вашия сайт има вградени видеоклипове е препоръчително да добавите и надписи към тях. За да може хората с увреждания да възприемат информацията и да навигират своите потребителски интерфейси.

 

#2 Носталгията превзема света на уебдизайна:

Тази година често срещана техника в уебдизайна ще бъде включването на шрифтове, изображения и класически цветови схеми, които да напомнят на клиентите за теми създавани през 90-те години и издържали във времето.

 

#3 Уебдизайн и изкуствен интелект AI:

Живеем във време, в което изкуственият интелект превзема всичко – от писането на текст до уебдизайна. Разбира се, AI не е в състояние, за да замени изцяло творческите професионалисти. Силата на AI е в това, че дава възможност на различни бизнеси да комуникират по-лесно със своите потребители. Ако се занимавате с UX или UI дизайн е добре да имате поне един чатбот. Чатботовете са виртуални асистенти, които помагат на клиентите да задават въпроси, когато агентите за обслужване са офлайн.

 

#4 Минимализъм:

Не всеки клиент иска уебсайт, които е изпълнен със смели цветове и различни анимации. Това е и една от причините минимализмът да бъде една от най-добрите тенденции в разработката на уебдизайна за 2023г. Естетиката, която предлага носи със себе си предимството на изчистеност и баланс на дизайна.

 

#5 Микровзаимодействия:

Много подобно и на другите тенденции в уебдизайна за 2023г. микровзаимодействията работят за подобряването на потребителското преживяване. Едни от типичните взаимодействия с уебсайт включват „писане на коментар“, „щракване върху връзка“, „гледане на видеоклип“ и т.н. Микровзаимодействията са изключително полезни за увеличаване на ангажираността.

 

#6 Уебдизайн и добавена реалност:

Тя съчетава компютърно генерирано съдържание с елементи от реалния свят, създавайки завладяващо уеб изживяване. Поради напредъка в технологиите все повече марки включват добавената реалност към своите уебсайтове. Пример за това е гигантът Амазон, който създаде реалност, чрез която потребителите могат да намерят подходящ чифт обувки чрез камерата на своя смартфон.

 

#7 Дизайн за мобилни устройства:

Удобството на мобилния дизайн не е нещо непонятно за потребителите, но и през 2023г. е водещо в тенденциите за разработка. Всички знаем, че хората използват телефоните си през по-голямата част от своето ежедневие. Именно за това създаването на адаптивни сайтове е от изключително важно значение. Добрият уебсайт трябва да успява да се адаптира перфектно към различни устройства.

Уебдизайна предлага безкрайни възможности. След като вече знаете какви са някои от тенденциите за 2023г. може да разгледате нашето портфолио. Ако се нуждаете от помощ за изработката на качествен уебсайт се свържете с нас. Екипът ни от професионалисти, че Ви помогне, за да предоставите на клиентите си изживяването, което заслужават.

 

Изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *