Анализ на резултатите

Има множество програми и платформи, които правят анализ на присъствието на вашия бизнес онлайн, но най-използваната е Google Analytics.

WebsiteBuilderBG

Какво представлява Google Analytics ?

Google Analytics e една от услугите, който Google предлага за съставяне на детайлна статистика за посетителите на вашия уеб сайт. За да активирате тази система е нужно да се вгради специален код на Вашия уеб сайт, който събира информацията от него и я препраща в Google Analytics, където тя се появява под формата на таблици и графики. Тези видове отчети, които се правят могат да бъдат генерирани автоматично ( Google Analytics предлага основни реализации, които да се следят и са заложени в самата система) или да бъдат създадени от вас. Данните, които се събират по време на анализа на трафика на уебсайта, съдържат следната информация за потребителя:

  • Как потребителя е стигнал до сайта Ви – с помощта на търсачка, директен вход чрез въвеждане на уеб сайт или връзка от друг уеб сайт или социална мрежа;
  • Какво е местоположението на хората, които са посетили уеб сайта Ви – град, държава или щат;
  • Какъв софтуер използва конкретният посетител – операционна система, браузър или тип устройство (лаптоп, таблет, телефон, компютър);
  • Какво е неговото поведение, когато посети уеб сайта – колко дълго преглежда определени страници, кои други страници е проверил).

Google Analytics променя и разширява възможностите

На базата на събраната информация по-горе се прави анализ, който може значително да подобри продажбите Ви и да получите информация за това дали вашия уеб сайт се нуждае от по-добра SEO оптимизация, за да бъде лесно откриваем и добре позициониран в Търсачката или дизайн, за да помогнете на клиентите да ориентират правилно и адаптирането им да е по-бързо за постигане на реализации.
Google Analytics несъмнено променя и разширява възможностите на Вашия бизнес, защото Ви дава важна информация за потребителското поведение във Вашия уеб сайт, до която няма друг начин, по който да достигнете. Мислете стратегически и се погрижете за продажбите си.

Изпрати запитване

При възникнали въпроси, изпратете своето запитване