Сигурност на уебсайта - полезни съвети

Сигурността на уебсайта е често пренебрегвана, но е много важна за съхраняването на личната информация на Вашите потребители. Тя включва данни, като пароли и номера на кредитни карти. По-важното е, че видовете атаки, на които могат да бъдат изложени уебсайтовете, се развиват постоянно и по този начин рисковете непрекъснато се увеличават. Затова е от изключителна важност да бъдете предпазливи и да прилагате постоянни мерки за сигурност. В днешната статия ще Ви дадем няколко полезни съвета за подобряването на сигурността на уебсайта Ви.

 

Правете редовни бекъпи (копия) за по-добра сигурност на уебсайта

Редовното правене на бекъп (копия) на уебсайта е от важен елемент за съхраняването на информацията намираща се в него. Ако досега не сте правили копия, то незабавно трябва да започнете. Запазването на записи, файлове и изображения на отделно място на Вашата система или в облак, може да Ви предпази от загубата на ценни данни в случай на проблеми или хакерски атаки.

Използвайте надеждни пароли

Използването на надеждни пароли за сигурност на уебсайта е една от първите мерки, която трябва да предприемете. Да използвате пароли, които са трудни за отгатване, като съчетаване на различни символи и числа, ще направи Вашите данни много по-безопасни. По-добре е да не използвате еднакви пароли за няколко потребителски акаунта, тъй като това може да доведе до повишени рискове за компрометиране на данните.

Използвайте защитена HTTPS връзка

HTTPS е протокол за осигуряване на сигурност на уебсайтовете, която използва шифрована връзка между уеб сървъра и браузъра на потребителя. Това ще Ви помогне да предотвратите атаки на промяна на данните, като злоупотреба, добавяне на вреден код към страниците на вашите потребители и други. За да активирате HTTPS, може да закупите SSL сертификат.

Какво всъщност е SSL сертификат и как той помага за добрата сигурност на уебсайта:

SSL (Secure Sockets Layer) сертификат е средство за утвърждаване на сигурна връзка между уебсайта и посетителя. Сертификатът осигурява шифрована връзка, която защитава данните, като лична информация, банкови данни и други. Когато един уебсайт има инсталиран SSL сертификат, се появява иконка на заключен катинар в адресната лента на браузъра и URL адресът започва с HTTPS вместо HTTP. Това е индикация, че уебсайтът или приложението са в протокола на SSL. Той защитава данните на потребителите, като ги криптира преди да бъдат изпратени по интернет. SSL сертификатите увеличават сигурността на уебсайта, придават доверие на посетителите. Също така помагат  за по-доброто позициониране в резултатите от търсенето на търсещите машини.

Научете повече за SSL сертификат, като заявите своята безплатна консултация с наш експерт: тук

Инсталирайте софтуер за защита и сигурност на уебсайта

Най-добрата мярка за осигуряване на сигурност на уебсайта е инсталирането на софтуер, който ще предотврати внедряването на злонамерен код. Софтуерът за защита ще проследява и възпрепятства възможни атаки, които могат да бъдат насочени към сайта Ви. Включването на филтри за зловреден код е мярка, която ще Ви предпази от кражба на данни. Също така тези филтри ще намалят вероятността от атаки.

 

Не се колебайте да се свържете с нас, ние можем да Ви помогнем в подобряването на сигурността на Вашия уебсайт!

Изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *