Мобилна версия на уебсайт – защо е толкова важна

Мобилните устройства станаха неотделима част от ежедневието на хората. Използват се за работа, общуване и забавления. Човек прекарва средно над 5 часа от деня си сърфирайки онлайн чрез своя телефон. Точно заради това, всяка фирма, която иска да бъде конкурентоспособна на пазара, трябва да има добра мобилна версия на своя уебсайт. В днешната тема ще разгледаме какво представлява мобилна версия на уебсайт и защо тя е от съществено значение за развитието на един бизнес.

 

Какво представлява мобилна версия на уебсайт?

Това е специално създадена версия на уебсайт, която е оптимизирана за малки екрани и сензорни устройства. Тя може да бъде достъпна чрез телефон, таблет или друго мобилно устройство. Тази версия трябва да има лесна за навигация и бързо зареждаща се страница. Мобилната версия е много важна за фирмите, защото повече от 50% от търсенията на уеб страници се прави именно от мобилни устройства.

Създаване на мобилна версия:

Реализацията на мобилна версия е доста сложно предизвикателство. За да се получи лесен за използване дизайн, трябва да се помисли за това как точно да се представят елементите (изображения, видео, текстове и т.н.) на сайт. Те трябва да бъда разположени по правилен начин, за да може да се визуализират добре не само на десктоп, но и на мобилната версия на уебсайта.

Основни причини, поради които е важно да имате мобилна версия на своя уебсайт:

  • По-добро потребителско изживяване:

Когато потребителя достъпва сайт през мобилното си устройство, той очаква уебсайтът да се адаптира към размера на екрана на устройството му. Ако вашия сайт не е оптимизиран за мобилни устройства, най-вероятно потребителят ще се чувства объркан, няма да може да навигира успешно и ще напусне сайта без да е извършил поръчка;

  • Оптимизация за търсачки:

Мобилните устройства имат различни изисквания относно оптимизация за търсачки спрямо десктоп. Търсачките като Google и Bring предлагат по-добри резултати на търсене на всеки уебсайт, който има мобилна версия. Ако желаете да се позиционирате в по-горните страници на всички търсачки, трябва да имате мобилна версия на уебсайта си;

  • Скорост на уебсайта:

Един от най-големите фактори за търсене чрез мобилно устройство е бързината, с която достъпва дадена страница. Опростената мобилна версия на уебсайта може да позволи по-бързо зареждане на страниците и по-лесно използване на мобилните данни на потребителите. Това ще ускори навигацията и ще увеличи потребителската база на уебсайта. Мобилната версия е първокласен интернет образец, който ще отвори врати за повече трафик и осъществени реализации на уебсайта.

Нашият съвет за вас е да се уверите, че мобилната версия на уебсайта Ви е напълно функционална и удобна за използване. Тя трябва да бъде лесна за достъп и да предоставя важна информация. Не забравяйте, че мобилната версия на уебсайта е връзка с вашите потребители и може да бъде много полезна за привличане на нови клиенти.

Ако се нуждаете от правилна изработка на мобилна версия за уебсайт, не се притеснявайте, а се свържете с нас. Екипът ни от професионални разработчици ще ви помогне за успешното дигитално развитие на Вашия бизнес. Очакваме Ви!

Изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *