Кои са най-важните елементи в създаването на Уебсайт

Какво отличава добрия уебсайт от останалите? Независимо дали имате онлайн бизнес или обмисляте да стартирате такъв нашето кратко ръководство със сигурност ще Ви бъде от полза. Нека не забравяме, че уебсайтът е най-важния инструмент за един бизнес, чрез него получавате повече клиенти. В днешната тема сме Ви подготвили някои от най-важните елементи, които трябва да имате предвид, когато искате да създадете свой уебсайт.

 

Топ 5 най-важни елемента в създаването на уебсайт:

#1 Удобна навигация:

Вашият уебсайт трябва да бъде удобен за използване и лесен за навигиране. Елементите от менюто да бъдат разположени така, че потребителите да имат бърз достъп до тях. Добра идея е да може във всеки един момент посетителите на сайта да имат възможността да се върнат към началната страница само чрез един клик. Нека да ви води идеята за „функционалност“ и „интерактивност“ на менютата.

#2. Карта на уебсайт (Sitemap):

Накратко, в нея се съдържат всички линкове към страниците и файловете на сайта. Много често хората я подценяват, но стойността на картата на сайта е огромен що се отнася до добрата оптимизация. Тя служи за насочване на търсачките към всички страници на Вашият уебсайт.

#3. Съдържание:

Текстовата информация трябва да бъде поднесена по възможно най-разбираем начин. Това включва: кратки, но съдържателни текстове, които са лесни за четене. Преди да стартирате към направата на уебсайт обмислете добре съдържанието, което искате да включите в него.

#4. Ефективност на уебсайт:

Добре разработения дизайн на уебсайт веднага ангажира посетителите и успява да задържи тяхното внимание без значение върху коя страница са кликнали. Разбира се трябва да се внимава, за да не се превърне взаимодействието в прекален натиск спрямо потребителите.

#5. Присъствие в мрежата:

Може би това е най-важният елемент от всички изброени до момента. Няма никакво значение колко много сте се постарали за направата на красив дизайн за Вашият уебсайт ако той не е удобен за мрежата. Важно е да знаете кои са основните ключове за SEO (meta тагове, alt тагове) за това сайтът Ви да работи безпроблемно на всички браузъри.

#6. Бонус точка:

Използвайте домейн – дайте собствено уникално име на Вашият бизнес. Това, което е важно да знаете: направете името на домейна си просто, запомнящо се и пряко свързано с услугите, които предлагате. По този начин клиентите ще го запомнят бързо и могат да препоръчат Вашия URL адрес на приятел.

За да постигнете успеха, който искате трябва да поставите изграждането на уебсайт на челни позиции във Вашият план за реализация. Не забравяйте, че създаването на добър сайт е много трудна задача и отнема много време. Подобрявайте го редовно, защото може сайтът, който сте създали преди 5 години вече да се нуждае от редизайн.

Ако се нуждаете от помощ и имате въпроси може да се свържете с нас: линк тук

 

Изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *