Privacy Policy

Art. 1 general provisions

At websitebuilder.bg, we are committed to ensuring privacy and protecting your personal data, in our capacity as Administrator of personal data, that you provide to us.

This Policy explains when and why we collect personal information ("personal information",and "personal data" are used as identical terms in this Policy) for people, who visit our site and use our services, how we use it, the conditions, where we may disclose it to others and how we keep it safe.

We may change this Policy from time to time, like that, that please make sure, that you are familiar with the current Privacy Policy. By using our site and the services provided through it, You agree to be bound by this policy.

Any questions, related to this Policy can be sent to e-mail: office@websitebuilder.bg

Art. 2 About us

We are websitebuilder.bg, and provide services, products or general information about our business.

When we use "we" and "us" and verbs in this form in the text below, we mean websitebuilder.bg

Art. 3 How we collect personal information from you

We receive information about you, when you use our website websitebuilder.bg, for example when you send an inquiry to receive an offer/information, or in the process, in which you declare, order and use the services provided on the site.

Art. 4 What kind of personal information we collect

We only collect basic personal data about you, which do not include special categories of personal data ("sensitive data"). The personal information, that we collect may include the name, address, E-mail address, the phone number, other data, required by the Accounting Act and other laws, as well as information about which pages were visited and when.

Art. 5 Why we need your data

We need to know your personal data, to provide you with the services, offered through this site, within the framework of a contract between us in connection with their provision, as well as information, that you have requested or expressly agreed to. We will not collect personal data, which we do not need for the above purposes.

Art. 6 How your information is used

We may use your information, to:

  • We provide the services, that you have stated, including processing your orders and fulfilling our obligations, arising from the contractual relationship between us;
  • We provide new information, directly related to services, that you have stated;
  • Respond to inquiries and provide you with information, that you requested, including help solving questions, arising in connection with your inquiries;
  • We use re-marketing through trusted sites, including Google AdWords and Facebook;
  • We are looking for your views or comments on the services and products/training we provide;
  • We perform statistical and other analyzes to improve our services;
  • We ensure the preservation of your interests in connection with the use of the site or our services;
  • We inform you about changes to the general conditions, privacy policy or our services.

Art. 7 How long we keep your information

We keep your personal data only to the extent and for as long as it is necessary for the relevant activity, for which they are provided, or as provided in a contract between us, subject to compliance with the requirements and deadlines for this, provided for in the Accounting Act, tax laws and other applicable legal acts in force in the Republic of Bulgaria.

The data, that you have provided for use for marketing purposes, are kept until you notify us, that you no longer wish to receive relevant information from us.

After achieving the purposes of processing your personal data, we destroy them.

Art. 8 Who has access to your information

We will not sell, we provide for rent, nor will we share your information with third parties for marketing purposes.

We may share your information with third party service providers, subcontractors and other related organizations solely for the purposes of performing tasks and providing services to you on our behalf.

Regardless, when we use third party service providers, we only disclose personal information, which is necessary for the provision of the service, and we have a contract with the relevant third party, which requires it to keep your information safe and not use it for its own direct marketing purposes.

We will not provide your information to third parties for their marketing purposes, unless you have requested this, or required by law, legal act or to prevent fraud or other crime.

We work with various third party service providers, to provide you with quality and reliable services. When you inquire about or purchase any of these services, the relevant third party service provider will use your data, to provide you with information and fulfill its obligations, which arise in this connection under contracts with them. In some cases, they will act as a data controller of your information, and therefore we recommend that you familiarize yourself with their Privacy Policy. These third party service providers will share your information with us, and we will use it in accordance with this Privacy Policy.

Provision of your data to state authorities can only be carried out in the cases and to the extent provided for by law, which does not exceed the targets, for which they are requested.

The Personal Data Protection Commission exercises legal control over the processing of personal data and we provide full access to the personal data registers we keep under the legal conditions for this.

Art. 9 Where we process your data

All personal data, that we process are processed in Bulgaria, but for hosting and support purposes this information is located in Bulgaria. Third parties do not have access to your personal data, except where required by law.

Art. 10 In which cases we will contact you

You have a choice whether or not to receive information from us.

We can contact you freely, when and to the extent necessary for the performance of the services, that you have stated, of the contractual obligations between us, to provide new information, directly related to services, that you have stated, in response to your inquiry, for the purposes of preserving your interests in connection with the use of the site or our services, or based on a legal requirement. We have the right to send an e-mail newsletter about news from the site, which newsletter you have subscribed to with your email address.

We will not contact you for marketing purposes by e-mail,telephone, via text messages, or by post, unless you have given us your prior express consent, or the communication is directly related to you and meets the requirements of the General Data Protection Regulation (Regulation (EU) 2016/679),

Art. 11 How you can get access, correction or deletion of your personal data

You have the right to ask us at any time:

access to your personal data, collected in the process of providing and using the services, inclusive: confirmation whether we are processing your personal data, what categories are they, the purposes of this processing, and recipients, to whom the data is disclosed, as well as a message with a copy of your personal data, which are processed, and their source;
correction of information, which you have declared to us, when it has become incorrect or out of date, e.g. to your email address, and any other information;
заличаване или блокиране на Ваши лични данни, когато обработването им не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни или на Общия регламент за защита на личните данни (Regulation (EU) 2016/679);
уведомяване за това коригиране, заличаване или блокиране на третите лица, на които са били разкрити личните Ви данни, освен когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Желаното от Вас действие по предоставянето на достъп, коригиране, заличаване или блокиране на лични данни се извършва единствено по отношение на Вашите лични данни. Извършването му е безплатно.

За да поискате достъп, коригиране, заличаване или блокиране на Вашите лични данни, които обработваме, е необходимо да изпратите до нас писмено заявление, което съдържа:

Name, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;
описание на искането;
предпочитана форма за предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1;
подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.
нотариално заверено пълномощно, когато се подава от упълномощено лице. Заявлението може да бъде подписано и с електронен подпис.

Заявлението се изпраща на email: office@websitebuilder.bg

Ние ще изпълним искането Ви за достъп, коригиране, заличаване или блокиране в срок до 14 дни, при спазване на законовите изисквания и изключения в тази връзка.

Вие ще бъдете уведомени за решението за извършване на поисканото действие или отказа за това съгласно изискванията на закона. Уведомлението за това ще Ви бъде изпратено по пощата с обратна разписка или може да се получи лично срещу подпис.

Чл.12 Как може да подадете възражение или оплакване срещу обработването на лични данни

В предвидените от закона случаи, Вие имате право да:

възразите пред нас срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;
да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг;
да бъдете уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от Ваше име за целите по предходната точка на този член, като Ви бъде предоставена възможност да възразите срещу такова разкриване или използване.

Ако желаете да направите каквото и да оплакване за начина, по който се обработват Вашите данни, можете да се свържете с нас на office@websitebuilder.bg. Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или не смятате, че обработваме данните Ви по законосъобразен начин, можете да се обърнете към компетентния орган за защитата на личните данни – Комисия за защита на личните данни.

Address: city. Sofia 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2

тел.: 02/915 35 18, 02/915 35 15, 02/915 35 19, факс: 02/915 35 25

E-mail: kzld@cpdp.bg

Website: www.cpdp.bg

Чл.13 Налични мерки за сигурност за защита на Вашата информация от загуба, злоупотреба или промяна

Когато ни давате лична информация, ние предприемаме действия да осигурим тя да бъде обработвана по сигурен начин. Уебсайтът websitebuilder.bg ползва протокол за защитена комуникация SSL сертификат. HTTPS удостоверява сайта и съответния уеб сървър, на който е качен. Също така двупосочно криптира връзката между клиент и сървър, което осигурява защита срещу подслушване, подправяне или фалшифициране на съдържанието на съобщенията. На практика това дава достатъчно гаранции, че потребителят се свързва с правилния сайт (а не фалшиво копие), както и гарантира, че съдържанието на съобщенията между потребителя и сайта не може да се прочете или подправи от трети страни. Допълнителна информация за HTTPS (https://bg.wikipedia.org/wiki/HTTPS).

Не-чувствителна информация (Вашия email адрес, и т.н.) се предава обичайно през интернет, и за това никога не може да бъде гарантирана 100% сигурност. В тази връзка, макар, че се стремим да защитим Вашата информация, не можем да гарантираме сигурността на информация, която ни изпращате, и Вие правите това на свой риск. След като получим Вашата информация, полагаме максимални усилия да осигурим сигурността й на нашите системи.

Чл.14 Профилиране

Няма да използваме автоматично вземане на решения или профилиране.

Art. 15 Използване на „бисквитки“(‘cookies’)

Като много други уеб-сайтове, така и нашият използва бисквитки. „Бисквитките“ са малки обособени пакети информация, изпращана от дадена организация към Вашия компютър, за да Ви разпознае при Ваше посещение. Те събират статистически данни за действията Ви в браузъра. Това ни позволява да проследим модели на потребителския трафик, както и да разработваме статистически анализи за използването на услугите, като времето, прекарвано на уеб-сайта и страниците, което се посещават най-често. Бисквитките не Ви идентифицират като личност, а обобщените статистически данни не включват лична информация. Бисквитките ни помагат да подобрим уеб-сайта и да предоставяме по-добра персонализирана услуга.

Съгласявайки се да използвате този сайт и услугите му, Вие изразявате съгласие за използването на „бисквитки“, включително бисквитките на Google Analytics.

Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате Уебсайта или чрез HTML форматирани имейли, бихте могли да ги откажете. За целта можете да настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато Ви сигнализира за наличието им. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню ‘Опции’ или ‘Предпочитания’ на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, както и за по-подробна информация, можете да използвате бутона ‘Помощ’ от менютата на Вашия браузър.

Чл.16 Линкове към други сайтове

Нашият уеб-сайт може да съдържа линкове към други уеб-сайтове, управлявани от други организации. Тази политика за поверителност се прилага само за нашия сайт, like that, че Ви насърчаваме да прочетете изявленията за поверителност на другите уеб-сайтове, които посещавате. Ние не отговаряме за политиката за сигурност на други уеб-сайтове, дори ако използвате линкове от нашия сайт, за да достигнете до тях.

Наред с това, ако сте попаднали на нашия уеб-сайт чрез сайта на трето лице, ние не можем да носим отговорност за политиката за поверителност и практиките на собствениците и администраторите на сайта на това трето лице и Ви препоръчваме да проверите неговата Политика за поверителност.

Art. 17 Прехвърляне на лична информация извън Европа

Като част от услугите, които Ви предоставяме, the information, която ни предоставяте може да бъде прехвърляна до страни извън Европейския съюз („ЕС“). Тези страни може да нямат подобни закони за защита на личните данни като България. Като предоставяте личните си данни, Вие се съгласявате с това прехвърляне, съхранение, или обработване. Ако прехвърляме Ваша информация извън ЕС по този начин, ние ще вземем подходящи мерки за сигурност, за да осигурим защитата на личната Ви информация в съответствие с тази Политика за поверителност.

Ако използвате услугите ни докато сте извън ЕС, Вашата информация може да бъде прехвърляна извън ЕС, за да Ви бъдат предоставени тези услуги.

Чл.18 Преразглеждане на тази Политика

Преглеждаме редовно тази Политика, за да осигурим качествена и законосъобразна защита на Вашите лични данни. Тази Политика е последно актуализирана през март 2018 г. и е в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (Regulation (EU) 2016/679).

Enable Notifications OK No thanks